Sonkában sült sajt dinnye salátával
1 db puha kerek sajt ( camembert)
1 db puha kerek sajt ( camembert)
A tejet felforraljuk, és amikor elérte a forráspontot, félretesszük. Egy kis lábosban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Krémes, paszta szerű állagot kapunk. Folyamatos, gyors keverés mellett hozzáöntjük a tej harmadát és addig keverjük, míg a mártás állaga sima nem lesz. Hozzá adjuk a a...
tojás, liszt, panírmorzsa , só, bors
30 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, zöldbab, borsó, hagyma, kápia paprika)
5 dkg dió nagyobb darabokra vágva
A csirkemellet megtisztítjuk szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tálban a tejfölt a fokhagymával összekeverjük, majd a hús szeleteken mindkét oldalukon megkenve egymásra helyezve egy üveg edénybe helyezzük, ráöntjük a maradék tejfölt. Lefedjük és 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap a krumplit megpucoljuk, megmossuk és...
25 dkg pucolt, előfőzött kagyló
A húst megmossuk mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral. Előző este is elkészíthetjük így ha egy éjszakát áll a hűtőben az ízek jobban átjárják. Tűzálló edénybe helyezzük a hús szeleteket és rávágunk egy fej hagymát. 1 dl vizet aláöntünk lefedjük fóliával és 180 fokon pároljuk kb. 30 percet, amíg megpuhul. A fóliát levesszük róla...
Görög ( mediterrán) fűszerek : bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű
só, bors, 1 evőkanál kanál olíva olaj