Rántott hal házi remulád mártással
tojás, liszt, panírmorzsa , só, bors
tojás, liszt, panírmorzsa , só, bors
30 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, zöldbab, borsó, hagyma, kápia paprika)
5 dkg dió nagyobb darabokra vágva
A csirkemellet megtisztítjuk szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tálban a tejfölt a fokhagymával összekeverjük, majd a hús szeleteken mindkét oldalukon megkenve egymásra helyezve egy üveg edénybe helyezzük, ráöntjük a maradék tejfölt. Lefedjük és 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap a krumplit megpucoljuk, megmossuk és...
25 dkg pucolt, előfőzött kagyló
A húst megmossuk mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral. Előző este is elkészíthetjük így ha egy éjszakát áll a hűtőben az ízek jobban átjárják. Tűzálló edénybe helyezzük a hús szeleteket és rávágunk egy fej hagymát. 1 dl vizet aláöntünk lefedjük fóliával és 180 fokon pároljuk kb. 30 percet, amíg megpuhul. A fóliát levesszük róla...
Görög ( mediterrán) fűszerek : bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű
só, bors, 1 evőkanál kanál olíva olaj
Házi hamburger recept itt:
A kacsamellet megmostam és a bőrös részét szépen bevágtam, az majd a sütésnél kicsit szétnyílik és szép lesz. Befűszereztem betettem egy tűzálló tálba és a narancsot és citromot felkarikázva mellé dobáltam. A másik narancs levét kifacsartam és meglocsoltam vele a húst. A rozmaring ágat rátettem. Felöntöttem 2 dl vízzel és mehet a sütőbe. Olyan...