Fekete szeder torta
Kakaós torta alaphoz (18 cm ):
Kakaós torta alaphoz (18 cm ):
a krémhez: 15 dkg tejcsokoládé
FONTOS, hogy a receptben előírt hozzávalók mindegyike hideg legyen és a gyúrás előtt a kezünket is hűtsük le hideg vízzel.
Alap tészta Omlós tészta alap recept
10 dkg liszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt ( vagy rozs vagy graham )
3 érett körte meghámozva, szép vékony szeletekre vágva
Piskóta: 3 tojás, 10 dkg darált mandula, 1 dkg pekán dió, 3 evőkanál nyírfacukor
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját habosra keverjük a cukorral. Akkor jó, amikor kifehéredik és habos , könnyű állaga lesz. Robotgéppel szoktam kikeverni. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzászitáljuk a lisztet és belekeverjük a sütőport, majd a fehérjéből egy kisebb adagot, amivel alaposan elkeverjük a sárgáját, aztán a többi...
Elkészítése: a csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, majd összekeverjük a felolvasztott csokival. Kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokon 20 percig készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
10 dkg málna ( lehet fagyasztott )